Hindi Hastalıkları

Hindilerde Yüz Şişmesi Nasıl Geçer? Tedavisi Nedir?

Hindilerde Yüz Şişmesi Tedavisi Nedir?

Mycoplasma meleagridis enfeksiyonun gerçekleşmesi sebebiyle, hindilerde yüz şişmesine sıklıkla rastlanır. Bu hastalığa yakalanmış olan hindilerin genellikle temizlik ve hijyenik bir ortam sağlanmayan kümeslerde yaşamalarından kaynaklanmıştır.

Hindilerin sinüs bölgelerinde şişlik, burun akıntısı, hırıltılı solunum, gözlerde akıntının gerçekleşmesi ile göz kapanması, iştahlarının azalması ve yüzdeki şişmelerin gözlemlenmesi gibi gözle görünür semptomlar bu hastalık neticesi ile ortaya çıkar.

Bunun dışında yumurta veriminde azalma gözlenir. Düşük ölüm oranına sahip olmak ile beraber ilaçla tedavi edilebilir. Ölüm oranı yaklaşık %5-10 civarındadır. Yüz şişmesi hastalığı hindi palazlarında çok daha fazla görülür. Hindilerde yüz şişmesi nasıl geçer? Sorusu hindi besleyen kişiler tarafından sıkça sorulan soruların başında gelmektedir.

Hindilerde Yüz Şişmesine İlaç Tedavi Uygulaması

Hindilerde yüz şişmesini geçirmek için antibakteriyel ilaçlar ve antibiyotikler kullanmakta yarar vardır. Fakat burada en önemli olan şey ise, ilacın kullanımı bir veteriner hekimin tavsiyesi ile ve veteriner kontrolü altında devam ettirilmesidir.

Bunun ile birlikte hindilerin bağışıklık sistemleri hastalık süresi boyunca gücünü yetirdiği için antibiyotiklerin ve antibakteriyel ilaçların kullanılması haricinde vitaminlerin takviye edilmesi de önerilmektedir. Hastalığın ilk on günü içerisinde, hasta olan hindilerin beslenmesine ve su alımına özen gösterilmelidir. Hindilerin kilo değerlerini de mutlaka takip etmelisiniz.

Hindilerde Yüz Şişmesi
Hindilerde Yüz Şişmesi

Hindilerde Yüz Şişmesine Doğal Tedavisi Uygulaması

Hindilerde yüz şişmesi için doğal tedavi yöntemleri, ilaç kullanımı ile birlikte yapılmalıdır. Fakat ilaç tedavisine başvurmayarak sadece doğal yöntemler ile hindinize tedavi etmeyi düşüyorsanız, hindinizin ölümüne hazırlanmanız gerekir

Hindinizin hastalığına uygulayacağınız doğal tedavi, ek bir tedavi biçimi olacak şekilde uygulanmalıdır. Hasta hindilere soğan ya da sarımsağı ezilmiş bir şekilde yemlerine katabilirsiniz. Bunun dışında bakterileri yok etmek amacı ile hindinizin sularına sirke ekleyebilirsiniz.

Hastalığı Kontrol Altına Alma

Hastalığı kontrol altına almanızda birçok avantaj bulunur. Bu avantajların en önemlisi ise hastalığın yayılmasını önlemek ve ölüm gerçekleşme oranını azaltmasıdır. Bu hastalık ile başa çıkabilmeniz için sizlere belirteceğimiz yolları mutlaka uygulayın.

Hasta hindiler öncelik olarak onlardan daha sağlıklı hindilerden mutlaka ayrılmalıdır. Kümesler mutlaka dezenfekte edilerek hijyenik bir hale getirilmelidir. Hasta hindi yumurtalarını kuluçka için kesinlikle kullanmayın. Kümeslerdeki toz oranını azaltın ve nem dengesini muhafaza edin.

Kümesler günlük, düzenli olarak ilaçlanarak temizlenmelidir. Kümeslerde hasta hindiler diğer sağlıklı hindilerle beraber tutulmamalıdır. Hindiler kalabalık kümeslerde stres yaşarlar.

Daha fazla hindi hastalıkları hakkında bilgi edinmek için tıkla > Hindi Hastalıkları

Kanatlı Evreni

Kanatlı Evreni yazarı, sizler için kanatlılar hakkında internette bulunan tüm bilgileri toparlar. Daha kaliteli ve soruya cevap verecek nitelikte içerik oluşturur ve ücretsiz olarak paylaşır :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu