İpuçlarıGüvercin Cinsleri

Güvercin Nasıl Uçurulur?

Güvercin nasıl uçurulur? İlk olarak güvercinin davranışlarını, üremelerini, ihtiyaçlarını ve hastalıklarını genel anlamda bilmek gerekmektedir. Başarılı bir güvercin yetiştiricisi olarak güvercinlerin uçmalarını sağlamak ve onlara en iyi şekilde bakmak için güvercine dair olan tüm bilgilerin bilinmesi bu konuda en etkili ve doğru yöntemin kullanılmasını sağlamaktadır. Güvercinleri iti tanımak gerekmektedir.

Özellikle de güvercin almak noktasında tanınmış ve de sertifikalı olan satıcıların tercih edilmesi gerekir. Çünkü güvercin konusunda en iyi bilgileri sunacak olan kişiler bunlar olduğundan en ufak bir şikayet ya da aksilik olması durumunda bizzat tekrar buraya dönüş sağlayabilmek mümkün olmaktadır. Yeni kuşlar en az 1 ya boyunca diğerlerinden uzak tutulmalıdır.

Güvercin Nasıl Uçurulur?

Kuşların daha yeni geldikleri ortama alışması ve diğer kuşlara yönelik olarak tepki göstermemesi adına ilk olarak ortama ısınması sağlamak adına diğerlerine yaklaştırılmaması gerekmektedir. Kuşların kafeslerini kilitlemek, yemlik ve sulukları düzenli olarak temizlemek ve kafesin sürekli olarak her türlü hastalığa karşı dezenfekte edilmesi oldukça önemlidir. Güvercin konusunda dikkat edilmesi gerekenler içinde bir de bu kuşların uçurulması yönünde yapılması gerekenlerdir.

Güvercine uçmayı öğretmek için güvercinin uçmasındaki asıl amacın havada dönmesi ya da takla atması olduğu düşüncesinin unutulması gerekmektedir. Çeşitli oyunlar yapıp insanları da eğlendirmesi beklenmemelidir. Buradaki temel amaç güvercinin kondisyonunu sağlaması ve kaybetmemesidir.

Güvercin Nasıl Uçurulur
Güvercin Nasıl Uçurulur

Güvercinler Ne Zaman Uçmaya Başlar?

Güvercinler için uygun şartların oluşturulması halinde uçması ve uçurulması gereken kuşlardandır. Bunun için güvercinler ne zaman uçmaya başlar? Burada güvercinin tüylenmeye başlamasının ardından yaklaşık 10 – 15 gün sonrası oldukça uygundur. Bu sürenin geçmesinden sonra güvercinler kendi kendilerine dahi uçmaya başlamaktadır. Ancak yeni bir güvercinin alınması durumunda bu süre güvercinin ırkına ve özelliklerine göre farklılık gösterebilir.

Daha önce bulunduğu yerde hiç uçup uçmadığıyla ilgili olarak bu zaman zarfı da uçmak konusunda değişebilir. Bazı güvercin cinsleri uçma konusunda en kısa süre içinde eğitilebilirken bazılarında bu durum daha uzun süre boyunca sürebilmektedir. Yani burada güvercinin önceki yaşamı, mekanı, cinsi ve özellikleri uçma zamanında etkili olmaktadır.

Güvercin yetiştiriciliğinin en zevkli yanlarından biri olarak güvercine uçma eğitiminin verilmesinde belirli noktalar bulunmaktadır. Güvercinleri uçarken havada izlemek oldukça keyif veren durumlardan biri olduğu için kişiler hemen güvercini uçurmak istemektedir. Bu nedenle en etkili şekilde güvercin oluşturmak ve bu işi daha da kolay hale getirmek adına bilinmesi gerekenler vardır. Peki güvercin uçurmak için neler yapılır?

Güvercin Uçurmak için Neler Yapılmalıdır?
Güvercin Uçurmak için Neler Yapılmalıdır?

Güvercin uçurmak için neler yapılır?

 

  1. Uygun Mekan Tercih Etmek

Güvercinler için Uygun Mekan Tercih Etmek Güvercinin uçuş eğitiminin verilmesi noktasında ilk olarak güvercinin rahatlıkla uçmasını sağlamak için uygun mekan seçimi yapılmalıdır. Bunun için de en uygun mekan özellikleri de etrafı açık olan bir teras ya da bahçe olmaktadır. Bu tarz mekanlarda performans güvercinleri yeteneklerini çok daha iyi şekilde gösterebilmektedir. Bunun aksi olarak teras ya da bahçe dışında özellikle balkonda kuş beslemek isteyenler de bunun için güvercin değil form kuşlarını tercih etmelidir.

Balkonlar güvercinler için uygun olmamakla beraber en geniş ve boş alanlar güvercinler için daha uygun olur. Farklı ırktan olan güvercinlerin daha farklı özellikleri bulunduğu için uçma eğitimi de daha değişik olabilmektedir. Güvercin uçururken en uygun mekan hangidir? Bu konu için daha geniş ve ferah mekanlara yönelmek en doğrusudur.

 

  1. Güvercinin Kanatlarını Bantlamak

Güvercinin Kanatlarını Bantlamak İlk kez uçurulacak olan güvercinin ilk olarak kanatlarının bantlanması gerekmektedir. Daha sonra yuvasından çıkıp etrafı tanıması sağlanmalıdır. Güvercin için herhangi bir ön hazırlık yapılmaksızın aniden uçmak için bırakmak onun sağlığı için de çok tehlikeli ve zararlı bir durumdur. Güvercini alıştırarak göndermek ve bir süre sonra kuş alıştıkça bantlarını çıkarmak daha mantıklı bir hamledir.

Bantların çıkarılmasından önce güvercinin aç olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Çünkü aç olan güvercin yuvasından çıktıktan sonra karnını doyurmak adına tekrar yuvasına dönmektedir. Bunun için ilk kez uçurulan güvercinin tekrar dönmesini sağlamak adına aç şekilde uçurmak gerekir. Güvercinleri neden aç uçurmak gerekir? Konusu güvercinin tekrar yuvasını bulmasını sağlamak adınadır.

Güvercin Nasıl Uçurulur
Güvercin Nasıl Uçurulur
  1. Güvercini Yem İle Geri Çağırmak

Güvercini Yem İle Geri Çağırmak, Güvercinin uçurulmasından ve geri dönmesini sağladıktan sonra yeniden bantlanması gerekmektedir. Güvercinin önüne yem konmalıdır, yemi bitirdikten sonra farklı bir yere daha yem konulması gerekmektedir. Güvercin aç olduğu için yemi nereye ve ne kadar koyarsanız koyun bitirir. Bunların düzenli olarak tekrarlanması halinde güvercin yemlerin nereye koyulduğunu ezberlemektedir.

Güvercin uçurma teknikleri içinde yem ile güvercini çağırmak oldukça etkili yöntemlerden biridir. Uçurma sandığı ile de güvercinler tekrar istenen yere geri dönmektedir. Yani güvercinler bu yuva sandıklarına alıştırılır ve bu sandıklar nerede olursa olsun güvercinler bu sandıkları bulabilir.

Kuşlar istenilen zaman nerede uçulursa uçurulsun geri dönmek için en iyi şekilde bu teknik ve yöntemler sayesinde sahibine geri gelmektedir. Güvercin nasıl uçurulur? Ve teknikleri ya da dikkat edilmesi gerekenler konusunda belirtilenlerin uygulanması yeterli olmaktadır.

Detaylı youtubede önerebileceğimiz video için tıklayın.

 

Kanatlı Evreni

Kanatlı Evreni yazarı, sizler için kanatlılar hakkında internette bulunan tüm bilgileri toparlar. Daha kaliteli ve soruya cevap verecek nitelikte içerik oluşturur ve ücretsiz olarak paylaşır :)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu