İpuçları

Tavuklar Kendi Yumurtasını Neden Yer?

Tavuklar Kendi Yumurtasını Neden Yer?

Tavuklar aç kaldıkları zaman yumurtalarını yemektedir. Bu tavukların kemdi yumurtalarına en büyük sebep olarak gösterilmektedir. Sürekli aynı yemle beslenen ve aç kalan tavuklar böyle hareketler sergilemektedir. Yeterli proteine ulaşamayan tavuklar kendi yumurtalarını yeme eğilimi göstermektedir.

Yumurta Yiyen Tavuk İçin Ne Yapmalı?

Genelde tavuklar ilk kendi yumurtalarını yemeye yanlışlıkla başlamaktadır. Sonradan o yumurtanın lezzetini alarak daha fazla yemeye başlamaktadır. Bu davranışlarından onları vazgeçirmek için neler yapılır?

  • Sağlıklı bir ortamın oluşturulması gerekmektedir. Onlar için geniş bir ortamın rahat gezebilecekleri bir alanın oluşturulması gerekmektedir.
  • Karanlık ve sakin bir alan oluşturulmalıdır.
  • Tavukların sıkılmaması gerekmektedir.

Yumurta yiyen tavuklar için bunların yapılması onların yumurta yeme durumlarına engel bir durum oluşturmaktadır.

Tavukların Yememesi Gereken Yiyecekler Nelerdir?

Tavuklar açık alanlara salındıkları için ne yiyip yemediği konusunda fikri olmayan bakıcıların onların neler yediğine dikkat etmesi gerekmektedir. Tavukların yememesi gereken yiyecekler arasında tuzlu yiyecekler bulunmaktadır. Bu tuzlu besinler tavuklar için çok zararlıdır. Çünkü tavuklar tuz parçalarını sindirmekte zorlanırlar hatta sindiremezler.

Tavuklarda Çok Sık Görülen Hastalıklardan Olan Öksürük Neden Oluşur?

Tavuklarda insanlar da olduğu gibi öksürük hastalığı görülmektedir. Eğer tavuklar soğuk alanda kalırsa öksürük oluşmaktadır. Hatta burunları bile akmaktadır. Tavuk kümeslerinin bakımları düzenli bir şekilde yapılmazsa bu gibi hastalıklar görülebilir.

Tavuklarda Görülen Diğer Hastalıklar Nelerdir?

Bit, tavuklarda görülen bir diğer hastalıktır. Bu bitler tavukların derilerini yerler ve tavuklar bu durumdan rahatsız olmaktadır. Bitler yüzünden tavukların yeme problemleri oluşmaktadır. Bazı ilaçlar yardımı ile bu durumun çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Yoksa ölümle bile sonuçlanan bir olaydır. Diğer bir hastalık ise sindirim sistemi hastalığı olmaktadır. Tavuklar yedikleri bazı besinler yüzünden veya hava şartlarında dolayı ishal olup sindirim sistemleri bozulmaktadır.

Bu ishal bazı parazitlerden oluştuğu için sürüye bulaşma riski de taşımaktadır. Bu gibi hastalıklar tavuklara fazlaca zarar vermektedir. Bunların önüne geçilmesi için tavuk bakımında bilgili olunması gerekmektedir. Onlara sağlıklı bir ortam oluşturularak hasta olmalarının önün geçilebilir. Bunun için tavukların hasta olmamaları için önlemlerin ve bakımların yapılması gerekmektedir.

Kanatlı Evreni

Kanatlı Evreni yazarı, sizler için kanatlılar hakkında internette bulunan tüm bilgileri toparlar. Daha kaliteli ve soruya cevap verecek nitelikte içerik oluşturur ve ücretsiz olarak paylaşır :)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu